sudocrem
Forum main page → Leczenie AZS: terapie, leki, maści- Eva: chcę się podzielić z Wami moimi doświadczeniami....bez natłuszczania oczywiście żyć się nie da, ale czasem mam wrażenie, że te wszystkie tłuste maści są czymś w rodzaju cieplarki: przykryta skóra ładnie ""kwitnie". Kupiłam sobie sudocrem. ma działanie wysuszające, ale gdy smaruję swoje plamki, to bledną i zmniejszają się, tak jakby się zasuszały. Oczywiście czasem je natłuszczam, bo nie da się, ale sudocrem pomaga. A i jeszcze jedno, gdy mnie strasznie swędzi to smaruję sudocremem i....przechodzi pozdrawiam
-
Basia:
Zgadza się. Podobnie kojąco działa u córki dermalibour a-dermy. Pewnie to zasługa cynku
- kowale: muszę wam przytaknąć-w okresach gdy skora zaczyna "kwitnąć" sudo-cudo jest najlepszy-przynajmniej po posmarowaniu wszystko przygasa i nie ma tego potwornego pieczenia i świądu jak po innych kremach i maściach-potem możemy natłuszczać-jak narazie najskuteczniejszy jest balsam A-Dermy
-
Anuszka:
zgadza się, zgadza
o sudocremie wspominałam już rok temu
zawsze koił świąd, zbawienne działanie.
pozdrawiam
- czarnaaj: swiad koii ae wysusza znowuz co u mnie jest niewskazane
- arel: My używamy Sudokremu tylko do pupki naszej córki, a do zasuszania uzywamy Tanno-Hermal lotio - ale po tym balsamie (smaruje się cienko tylko zmienione miejsca) trzeba mocno natłuszczać. Ale jest ok
- r.u.d.a: Ja zawsze używałam maści cynkowej, ale potem miałam jaśniejsze plamy na twarzy wokół smarowanych zmian --> " title="Laughing" /> --> Czy sudocrem to to takie w szarym pojemniku? Ma mniejsze stężenie tego cynku niż sama maść cynkowa?
-
astarza78p:
Niemam pojęcia, co do stężenia, ale w aptece panie będą wiedziały i tak to to w szarym opakowaniu i biało-czerwonym napisem;-)
- malgosia11: sudocrem mi tez pomogl, ale konsystencja straszna, wchlania sie godzinami, przerzucilam sie na Eris AT cala serie i podobne skutki, polecam i namawiam do dzielenia sie doswiadczeniem!
- filena: Ano właśnie działać działa i u mnie ale czemu tak wysusza Stosuję tylko alternatywnie na swędzące plamy. Jednak staram się aby do takich plam nie dopuszczać. No tak pharmaceris AT całkiem udana seria tylko, że nie dla każdego się nada i nie na wszystko skutkuje.