Atopik z Londynu
Forum main page → Dziecko z AZS-
kamilazmarzlik:
Czy Bebilon Amino dostępny jest w Anglii
-
kamilazmarzlik:
Dzwoniłam do Nutricii producenta Bebilonu Amino, jest w UK odpowiednik nazywa się "Neocate" z firmy SHS,jest bez aminokwasów.Ja używam BA i wydaje mi się,że jest lepiej, 1 kwietnia lecę do męża do UK,także się b.cieszę,że jest odpowiednik.
-
astarza78p:
Mamy Epaderm, ale teraz maly ma ladna skore i nie uzywamy... jak terapia antyrobalowa poskutkuje to pewnie odsprzedam...
pozdr
-
kamilazmarzlik:
Odsprzedasz ? Przecież dostałaś go za darmo
-
astarza78p:
nie dostalam za darmo --> " title="Laughing" /> -->
i niestety nie odsprzedam, bo juz otworzylam...
pozdr
- Nati: Jutro lecimy całą rodziną do Anglii, koło Nottigham. Jeszcze nie byłam z naszym atopikiem za granicą i powiem szczerze, że mam trochę pietra. Najbardziej boje się, że w okolicy nic nie kupię małej do jedzenia gł. to chodzi o produkty bezpszeniczne. Trochę suchego prowiantu bierzemy ze sobą ale ona ma taki ogromny apetyt, chleba pewnie starczy nam na 3 dni.......................Będziemy trochę podróżować po Anglii, taki przynajmniej mamy plan. Jak będę mocno krzyczeć to ratujcie wskazówkami, PROSZĘ
-
aksamitka:
Nati, pocieszę Cię - w krajach Europy Zachodniej, zwłaszcza w większych miastach, produktów dla alergików jest od groma i trochę, nawet w zwykłych supermarketach i drogeriach.
- Nati: Rzeczywiście, mieliśmy dostęp do wszystkiego. W mniejszych miastach też były sklepy ze zdrową żywnością. Nasza gospodyni zadbała o wszystko dla naszej małej. Ta kobieta to cała była ORGANIC! W Anglii mała czuła się wyśmienicie, mieszkaliśmy prawie na wsi, w otoczeniu psów, kotów, innych futrzaków i pierzastych. Mój niepokój wynikał z niewiedzy o tym co tam zastanę ale było super.
- anna27: Witam Wszystkich:) Znalazłam to forum ze dwa dni temu, przeczytałam i tak jagbym widziała siebie i mojego Patryka.Ma on teraz rok i 5 m-cy i ma problemy ze skóą ,byłam kilka razy u lekarza, na pierwszej wizycie dowiedziałam się że to egzema.Lekarz polecił żeby nie kąpać ża często bo to wysusza skórę, przypisał krem nawilżający. Było to dla mnie śmieszne bo synek był wtedy na etapie pierwszych ząbków i bardzo się ślinił a kąpiele raz w tyg były dla mnie nie do pomyślenia.Moi rodzice poszli do lekarza w POlsce który wyśmiał diadnozę i przypisał Elocom, oliatum.Elocom pomagał ale tylko na jakiś czas,zaleczał i synek się nie drapał.Kolejne wizyty i angileskich lekarzy kończyły się kolejnym kubełkiem kremu i stwierdzenia że nic nie widzą. A dziecko rumieńce, sucha skóra z uszami, plamy na ciałku. Sama odstawiłam mleko i wszystko co zawiera mleko i przeszłam na sojowe.Jednak po ok 3 m-cach dalej nie przeszło. A dodatkowo przez ostatnie 4 dni ma biegunkę.NIe wiem dlaczego?Od jakegoś m-ca mało je, mleko, kanapki z masłem sojowym, owoce , mielone kotlety i kurczak.A teraz ta biegunka,sama nie wiem dlaczego?Jutro ide znów do lekarza i nie wyjdę dopóki nie powie czegoś konkretnego, może trzeba zmienić mleko ale ja już nie wiem jakie mogę dawać?NIe mam już siły walczyć sama z AZS i lekarzami żeby coś pomogli!Jeśli ktoś ma pomysły od czego biegunka i co robić dalej byłabym wdzięczna. Pozdrawiam
- Nati: Wspomagaj układ pokarmowy probiotykami bez laktozy ( czasami trzeba popróbować, który będzie najlepszy dla Twojego dziecka), a jak toleruje wit D3? Niektóre są w zawiesinach arachidowych, zmień na roztw. wodny! Wiesz, przyczyn biegunki i zmian skórnych może być MNÓSTWO! Zobacz co teraz powie Dr