Atopik z Londynu
Forum main page → Dziecko z AZS-
astarza78p:
jak jest w pl zawsze możne poprosić rodzine...
u nas dziś pogorszenie, więc powrót rękawiczek... czym moge posmarować powieki 5 miesięcznemu dziecku? elidel jest bezpieczny?
-
stokrotka82:
u nas po tym antybiotyku znacznie lepiej.Pęcherzyki zasuszone i bledną --> " title="Wink" /> -->
chciałabym by tak już zostało
a ten Epaderm to też steryd?Bo niewiem.....
co do Elidelu to się nie wypowiem bo niewiem....nie znam tej maści.....jeszcze .....
wprowadziłam małemu Sinlac i jak narazie jest ok.
Oby tak dalej.
-
Rivariva:
Nie, Epaderm to emolient, a nie steryd, nalezy do typu tych innych np. Silcock Base albo Emulsyfying Ointment, czyli tych w duzych bialych pudelkach. W Polsce tych rzeczy nie ma.
W Irlandii tez jest niedostepny niestety, a szkoda, bo w UK to hit, podobno najlepiej nawilzajacy emolient, jaki pojawil sie na rynku od lat.
No coz, Irlandia wiadomo, kraj malutki w porownaniu z UK, moze nie maja zapotrzebowania, albo walka o rynek.
-
luna:
Epadermem zachwycona jest koleżanka, której przesłano opakowanie z UK.
Przepisałam skład: Liquid paraffin Ph.Eur; emulsifying wax B.P. (contains cetostearyl alcohol and sodium lauryl sulphate); and yellow soft paraffin B.P.
Poza rewelacyjnym działaniem nawilżającym, bardzo fajnie sprawdza się jako dodatek do kąpieli (mimo, że konsystencja maści nie rokuje).
Tylko dlaczego nie ma go w Polsce? A może ktoś ma pomysł jak to zdobyć?
- kawusia: czesc dziewczyny, swoja historie opisalam w poscie gdzie sie przedstawiamy, wiec nie bede sie powtarzac, chociaz potrzebowalabym kilku rad. jezeli ktoras zechce poczytac moj dosyc dlugi list i odpisac bede wdzieczna. slyszalam ze w Anglii jest dostepny Parfenac, czy to prawda? dziewczyny, ktore tam mieszkacie czy widzialyscie gdzie mozna kupic? i czy sprzedaja bez recepty? a jezeli wiecie gdzie i wogole to czy bylaby mozliwosc abysmy sie dogadaly i przeslac mi (do Szkocji), oczywiscie za kase! a moze znacie niemiecka apteke internetowa gdzie wysylaja za granice? nie mam nikogo znajomego w niemczech a chce kupic ten Parfenac i sprobowac. Luna, jezeli jestes zainteresowana Epadermem lub ktos innyz Polski, to moglybysmy zrobic wymiane na masc kta jest potzrebna dla mojej coreczki i sprowadzam z polski. dla nas Epadrm okazal sie katastrofa, a w przychodni notorycznie mi to daja tutaj, wiec mam i nie jest mi potrzebny. pozdrawiam wszystkich serdecznie
-
luna:
Dzięki kawusia Znalazłam Epaderm na ebay'u i zaryzykowałam zakup w sobotę. Sprzedawca napisał mi, że wyśle w poniedziałek, więc może pod koniec tygodnia dojedzie.
Dla zainteresowanych tą drogą pozyskania - koszt opakowania 125g ok 5 funtów, przesyłka 3, w przeliczeniu jakieś 40 zł.
Mam nadzieję, że nie okaże się niewypałem...
-
astarza78p:
Dziewczyny z Londynu potrzebuje Waszej pomocy, mam w Londynie znajomych i poprosiłam ich o Parfenac Felt coś tam, hihhi no i panie w aptekach mówią im, że takiego leku nie mają i żeby im podać angielski odpowiednik....
Mam prośbe, podajcie mi adres apteki gdzie kupowałyście Parfenac, tu albo na priv
Bardzo dziękuje
-
luna:
Zmartwię Cię, ale Parfenacu (Fettsalbe lub Salbe) nie kupisz w Polsce, sprowadzamy to z Niemiec.
Co do sprowadzania Epadermu, mój dotarł dopiero wczoraj, czekałam prawie dwa tygodnie od złożenia zamówienia. Przesyłka oczywiście z info, że "zagraniczna i dotarła uszkodzona" tylko ciekawe, kto ją uszkodził?
Na szczęście nikogo nie zainteresowała zawartość.
-
astarza78p:
Byłam u naszej pani dr i zrezygnowałam ze sprowadzania Parfenacu, podobno jest jeszcze nie przetestowany dokładnie i nie polecany do testowania zwłaszcza na małych dzieciach. Poczekam. Za to mamy już Epaderm u w domu u naszych znajomych w Londynie i niebawem przyleci --> " title="Laughing" /> -->
-
luna:
Po pierwszych testach Epadermu jestem lekko skołowana.
Skóra tylko sucha posmarowana nim jest ok, tzn. nie zaobserwowałam jakiegoś natężenia świądu, zaczerwienienia itd.
Niestety fragment skóry zajęty wysypką zareagował dosyć paskudnie - plama zaogniła się
Pewnie to zużyjemy, ale ostrożnie.