Atopik z Londynu
Forum main page → Dziecko z AZS-
Rivariva:
Jesli smorowalas sterydem i buzka jest juz ladna, to zdecydowanie mozesz przejsc na Elidel w razie potrzeby. Sprowadz go z Polski, w UK nie dostaniesz.
- Justyna_78: Witam wszystkich serdecznie <b>Stokrotka82 W nutramigenie jest olej sojowy. Jesli dziecko jest uczulone na soje, nutramigen bedzie uczulal. Ja jestem teraz w pl (ogolnie londyn) i moja mala jest na Bebilonie Amino (zero bialka mleka krowiego, zero soi, zero laktozy), bo wygladalo, ze jest uczulona na soje. Na skorke stosuje Parfenac. Wszyscy go tu bardzo chwala. Ja dopiero zaczynam to stosowac. Niestety na razie musza byc sterydy. Dotychczas byl hydrocortisonum alae nasza alergolog zmienila na cortineff (oczny). Powiedziala, ze jest bardzo lagodny. Dala nam tez lek zapobiegajacy astmie no i zyrtec. Tak wyglada leczenie mojego atopika (raczej mojej atopki Pozdrawiam.
- sweety_80: Witam Was wszystkich Po raz pierwszy jestem na Waszym forum i widze ze wiele osob ma podobny problem. Jestem matka 6 miesiecznego Nikodema,o tym ze choruje na AZS dowiedzialam sie jakies 2 tyg temu podczas urlopu w Polsce (na stale mieszkam w Doncaster).Bylam u dermatologa z moim maluchem bo nie wiedzialam w jaki sposob moge mu ulzyc.U niego zmiany skorne wystapily tylko na policzkach i nozkach, ale tylko z przodu.Swedziala go rowniez glowka ale myslalam ze to przez ciemieniuszke.I nie wiedzialam jak bardzo sie myle. Bedac u dermatologa padla jednoznaczna diagnoza:AZS.Slyszalam o tym ale nie myslalam ze dopadnie ono mojego synusia.Lekarz polecil mi stosowanie kosmetykow o nazwie Emolium.Ja uzywam olejku do kapieli,emulsji do mycia ciala,szamponu nawilzajacego,emulsji do ciala oraz kremu specjalnego na twarz.Dotatkowo rowniez przepisal Protopic,ktorego jak na razie nie uzywam i mam nadzieje ze nie bede oraz Fenistil w kroplach.Podaje mu je 3 razy dziennie po 6 kropli. Efekty sa bardzo widoczne.Cera na twarzy jest gladziutka,nozki rowniez no i co najwazniesze nie drapie sie. Zycze powodzenia i wytrwania w walce z tym schorzeniem.Pozdrawiam wszystkich
-
stokrotka82:
witam się --> " title="Wink" /> -->
niestety....nie dane nam się cieszyć gładką skórą
po smarowaniu ciałka Hydrocortizonem(raz dziennie) kąpielami w Oilatum i smarowaniem tym DiproBase.....skóra zaczęła wyglądać normalnie,plamki zaczynały znikać....jaśnieć.....odstawiłam Hydrocortizon i smarowałam juz tylko DiproBase.....a teraz pojawiły się...tak jakby pęcherzyki ....które pękają....i tworzy się rana....
wygląda to okropnie i niewiem co z tym robić bo wygląda na to że trzeba to zasuszać....ale przecież w AZS chodzi głównie o nawilżanie.....więc mam mętlik w głowie....i boję się że to jest reakcja posterydowa..
na buźce znowu pojawiły się....plamy
wprowadziłam mu tylko ziemniaczka z marchewką.....i to jeszcze sama gotuję.... do tego pije tylko Nutramigen....
i niewiem co robić...
lekarz dopiero jutro a i tak nie spodziewam się zbyt wiele....
spotkaliście się z czymś takim?
boję się...
boję sie zakażenia....
normalnie czuję się zdołowana
-
astarza78p:
w londynie może kupić Sinlac (w Dublinie jeszcze nie widzałam ), ja daje małemu: nutre, sinlac, banana, kaszke ryżową z malinami. Poproś rodzine w pl, żeby ci Fenistil w kroplach przysłali, lub zapytaj się w aptece o syrop antyhisyaminowy dla dzieci. Mój mały po takiej kuracji zaczyna wglądać bardz dobrze --> " title="Laughing" /> -->
poza tym, ja uważam, że dużo zdrowsze są przetwory w słoiczkach dla maluchów, bo kontrolowane itp. a ze sklepu, to nigdy niewiadomo czym pryskane...
spróbuj poszukać pl lekarza, ja znalazłam i jestem bardzo zadowolona
a i jutro napisze ci jaki jest odpowiednik sinlacu na wyspach (panie z mojej apteki dużo lepiej się orientują, niż moja lekarka)
-
stokrotka82:
"""w londynie może kupić Sinlac (w Dublinie jeszcze nie widzałam ), ja daje małemu: nutre, sinlac, banana, kaszke ryżową z malinami. Poproś rodzine w pl, żeby ci Fenistil w kroplach przysłali, lub zapytaj się w aptece o syrop antyhisyaminowy dla dzieci. Mój mały po takiej kuracji zaczyna wglądać bardz dobrze --> " title="Laughing" /> -->
poza tym, ja uważam, że dużo zdrowsze są przetwory w słoiczkach dla maluchów, bo kontrolowane itp. a ze sklepu, to nigdy niewiadomo czym pryskane...
spróbuj poszukać pl lekarza, ja znalazłam i jestem bardzo zadowolona
a i jutro napisze ci jaki jest odpowiednik sinlacu na wyspach (panie z mojej apteki dużo lepiej się orientują, niż moja lekarka)"""
mam ten sinlac i jakiś czas temu dawałam mu go,ale był tak wysypany że nie wiedziałam po czym i odstawiłam ten Sinlac
i może rzeczywiście teraz do niego wróce......
o tym Fenistilu słyszałam dobre rzeczy więc poproszę znajomą która teraz leci do Polski....by mi kupiła.
Jeśli chodzi o zapki,postanowiłam spróbować gotować sama z warzyw które kupuję na specjalnym stoisku w Sainsbury .....podobno naturalne ale teraz już niewiem....
odstawiłam sterydy i smaruje tylko DiproBase,plamki są na czole,w różnych miejscach no i te....na brzuszku....jakby po pęcherzykach....ale niemam pojęcia czy to uczuleniowe czy to po tym Hydrocortizonie.... no i najbardziej wyłażą wieczorem.....lub jak mały jest bardzo aktywny...okropnie to wtedy wygląda
jutro idę na ważenie do Health Visitor zobaczymy...może tam powiedzą mi coś....mądrzejszego
dzięki <b>Astarza78p za odpowiedź --> " title="Wink" /> -->
-
stokrotka82:
Byliśmy dziś na ważeniu,i tam dowiedziałam się(tak jak przypuszczałam ) że mały ma infekcje skóry już i że potrzebuje na to antybiotyk
odrazu zerejestrowałam się do GP i o 17tej miałam wizyte.Lekarz dokładnie oglądał Dominika,stwierdził że infekcja jest spora i przypisał Fucidin.Za tydzień na kontorole.
i skąd to ....qwno się wzięło?
Dobrze że chociaż malutki taki jaki zawsze...czyli radosny i ruchliwy... --> " title="Wink" /> -->
-
astarza78p:
Odpowiednikiem Sinlacu, jest carobel z Cow&Gate, jednak, jest zupełnie inny od sinlacu, to typowy zagęstnik bez witamin i minerałów. Jego zaletą jest wydajnośc
- Alex315: mojego malego jak wysypalo tak pozadnie to w szpitalu przepisano mi masc Epaderm 500g.i kazali smarowac cale cialo co 2 godziny.....no i pomoglo.w ciagu 3 dni byla znaczna poprawa skory wiec mascia ta smaruje do dzis rano i wieczorem.dostaje na nia juz recepty stale wiec gra muzyka!podobno to jest jakas nowosc na rynku w Uk.u mnie zdala egzamin na 5 tak wiec i wam polecam!
-
Rivariva:
Juz wiele osob pisalo o tym Epadermie, musimy na niego jeszcze poczekac w Irlandii, o ile w ogole sie pojawi.